Harry Klunder
Beeldend Kunstenaar

kunstwerken / beelden

Portfolio

Nieuwe beelden 2022 (afb. in was)
Nonchalant
Taurus
Skull 2-parts
Freedom of speech
various BIRDS
Dancer
Ostrich and Woman
Horse

Introductie

Even voorstellen:


Ik ben Harry Klunder en woon & werk in het mooie Drenthe.
Begin jaren '90 heb ik voor het kunstenaarschap gekozen, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, waaronder Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.
Beelden maken is mijn grote passie. Mensen en dieren zijn daarbij mijn voornaamste inspiratiebronnen. De natuur staat daarbij vaak centraal.
Voordat het uiteindelijke (bronzen) beeld klaar is, is er reeds een lang en interessant proces aan voorafgegaan. Want naast het werken met klei of was, neemt het maken van siliconen mallen een belangrijke plaats in. 

 Het brons gieten laat ik over aan een erkende bronsgieter. Het patineren doe ik zelf.

Naast brons, zijn enkele van mijn beelden bewerkt met bladgoud. Ook werk ik met andere materialen, afhankelijk van opdracht en/of het te creëren kunstwerk

WERKMETHODE brons:  Een aantal bronzen beelden zijn ontstaan door middel van de zgn. " a cire-perdue methode". Kenmerkend bij deze methode is - de naam zegt het al - dat de vorm in was verloren gaat. Dit heeft geresulteerd in een aantal unieke beelden

Ik werk ook in opdracht.


 Met kunstzinnige groet, Harry